Bugrahan 4 Posted January 16, 2019 Evet , arkadaşlar öbür konularımı görmeyenler için kısaca bahsediyim bir corn yılan alıcağım yakın zamanda ve onu en iyi şekilde karşılayıp yaşamasını sağlamak için ön araştırmamı çok sıkı tutmaya çalışıyorum o yüzden aklımda ne soru var ise bu platformda gidermeye çalışıyorum sizlerin tecrübesi ve yardımını alarak.. şimdi yılanımı donmuş pinky ile besleyeceğim fakat besleyeceğim sıra donmuş pinky'i yemeye hazır hale getirmek için hangi aşamalardan geçirmeliyim? buzlukta mı dolapta mı tutulmalı? ve pinkyi çözülmesini beklerken sıcak su ve oda sıcaklığında beklemesini duymuştum sadece ama daha iyi bir bilgi ve daha doğru bir şekilde öğrenmek istiyorum yorumlarınızı bekliyorum Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 16, 2019 Ocean, 7 dakika önce yazdı: kısa bir şekilde anlatabilir misiniz? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ocean 61 Posted January 16, 2019 sıcak suda çözünmesini bekliyor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 16, 2019 tamam ama pinkyler 10lu paketde geliyor ve su kaç derece kaç dakika bekliyor? Quote Share this post Link to post Share on other sites
TrolFather 24 Posted January 17, 2019 Bugrahan, 15 saat önce yazdı: tamam ama pinkyler 10lu paketde geliyor ve su kaç derece kaç dakika bekliyor? Kendini bu kadar kasma aldıkların hep buzlukta durucak tek tek çözüp vericeksin kaloriferde peçetenin üstünde çözünmesini bekle kaynar suya daldırıp (5-10sn) verirsin zaten pinky olduğu için uzun süre tutmana gerek yok kaynar suda haşlarsın yoksa çözünüp çözünmediğini anlarsın zaten yemezse canlının yanına bırak canlı karanlık sessiz biyerde olsun 5 saat sonra falan kontrol edersin yiyip yemediğini yemediyse pinkyi alıp çöpe atarsın Quote Share this post Link to post Share on other sites
seamansoul 646 Posted January 17, 2019 Arkadaşlar, Araya girmiş gibi olacağım, kusura bakmayın ama düzenli olarak pinky bulabiliyor musunuz? Benim de corn merakım var, ancak düzenli ilan göremiyorum. Bu da beni korkutuyor. Yıllarca hamster ve ratlarımı pet olarak beslediğim için bu saatten sonra zaten canlı yem veremem. Teşekkürler. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elric 2 Posted January 17, 2019 seamansoul, Bir saat önce yazdı: Arkadaşlar, Araya girmiş gibi olacağım, kusura bakmayın ama düzenli olarak pinky bulabiliyor musunuz? Benim de corn merakım var, ancak düzenli ilan göremiyorum. Bu da beni korkutuyor. Yıllarca hamster ve ratlarımı pet olarak beslediğim için bu saatten sonra zaten canlı yem veremem. Teşekkürler. Doydumm Yem'den Engin Beyden alıyorum ben. Bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Bugrahan, 19 saat önce yazdı: tamam ama pinkyler 10lu paketde geliyor ve su kaç derece kaç dakika bekliyor? pinkyleri kesinlikle buzlukta tutmanı öneririm. Atakan petshoptan bamboo cımbız temin edebilirsin gayet kullanışlı bir alet. Cımbız yardımıyla pinkyi 10'lu poşetten çıkarıp bir buzdolabı poşetine koy. Sonra da bir kabı musluktan akabilicek en sıcak suyla doldur ve pinkyi 10 dk civarı çözdür. Ben şahsen cornuma aylardır böyle veriyorum daha yem kabul etmediği olmadı çok şükür. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 17, 2019 Elric, 2 dakika önce yazdı: Doydumm Yem'den Engin Beyden alıyorum ben. Bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. pinkyleri kesinlikle buzlukta tutmanı öneririm. Atakan petshoptan bamboo cımbız temin edebilirsin gayet kullanışlı bir alet. Cımbız yardımıyla pinkyi 10'lu poşetten çıkarıp bir buzdolabı poşetine koy. Sonra da bir kabı musluktan akabilicek en sıcak suyla doldur ve pinkyi 10 dk civarı çözdür. Ben şahsen cornuma aylardır böyle veriyorum daha yem kabul etmediği olmadı çok şükür. Teşekkürler yorumunuz için.. çok uzun tutmayın deniliyor haşlanabilme durumu varmış 10 dakika uzun değil mi ben oda sıcaklığında çözüldükten sonra 5 - 10sn sıcak suya daldırıp bekletildikten sonra yem hazır diye biliyorum 10 dakika çok değil mi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 17, 2019 Elric, 6 dakika önce yazdı: Doydumm Yem'den Engin Beyden alıyorum ben. Bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. pinkyleri kesinlikle buzlukta tutmanı öneririm. Atakan petshoptan bamboo cımbız temin edebilirsin gayet kullanışlı bir alet. Cımbız yardımıyla pinkyi 10'lu poşetten çıkarıp bir buzdolabı poşetine koy. Sonra da bir kabı musluktan akabilicek en sıcak suyla doldur ve pinkyi 10 dk civarı çözdür. Ben şahsen cornuma aylardır böyle veriyorum daha yem kabul etmediği olmadı çok şükür. Bir de bamboo cımbız yerine metal cımbız kullanırsam sorun olmaz heralde ve bamboo yemlemeden sonra koku yapar mı? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ismet 61 Posted January 17, 2019 seamansoul, 3 saat önce yazdı: Arkadaşlar, Araya girmiş gibi olacağım, kusura bakmayın ama düzenli olarak pinky bulabiliyor musunuz? Benim de corn merakım var, ancak düzenli ilan göremiyorum. Bu da beni korkutuyor. Yıllarca hamster ve ratlarımı pet olarak beslediğim için bu saatten sonra zaten canlı yem veremem. Teşekkürler. Aynı şekilde ben de Engin Beyden temin ediyorum. Siparişimin hiç aksadığı olmadı. Adanadaki arkadaşlarıma da önerdim ve onlardan da bir şikayet duymadım. Corn satın almak isterseniz de sizi yönlendirebileceğim güvendiğim üreticiler var. İyi akşamlar dilerim Quote Share this post Link to post Share on other sites
ismet 61 Posted January 17, 2019 Bugrahan, 22 saat önce yazdı: Evet , arkadaşlar öbür konularımı görmeyenler için kısaca bahsediyim bir corn yılan alıcağım yakın zamanda ve onu en iyi şekilde karşılayıp yaşamasını sağlamak için ön araştırmamı çok sıkı tutmaya çalışıyorum o yüzden aklımda ne soru var ise bu platformda gidermeye çalışıyorum sizlerin tecrübesi ve yardımını alarak.. şimdi yılanımı donmuş pinky ile besleyeceğim fakat besleyeceğim sıra donmuş pinky'i yemeye hazır hale getirmek için hangi aşamalardan geçirmeliyim? buzlukta mı dolapta mı tutulmalı? ve pinkyi çözülmesini beklerken sıcak su ve oda sıcaklığında beklemesini duymuştum sadece ama daha iyi bir bilgi ve daha doğru bir şekilde öğrenmek istiyorum yorumlarınızı bekliyorum Benim bir yem çözdürme bardağım var, öncelikle onun içine biraz musluk suyu koyar yemi içine atarım. Cam termometreyle 35-40 C derece arasında olacak şekilde üzerine sıcak su eklerim. O şekilde bir süre beklerim arada cımbızla yoklarım. Cıvıklaşmaya başladıysa bardaktaki suyu döküp yerine 70-80 C derecede su koyarım. Yemin başını sıcak suda 10 sn bekletirim. Kağıt havluyla yemi bi tur mıncırırım kurusun diye. Zaten sonrası avlanma kısmı Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 17, 2019 ismet, 11 dakika önce yazdı: Aynı şekilde ben de Engin Beyden temin ediyorum. Siparişimin hiç aksadığı olmadı. Adanadaki arkadaşlarıma da önerdim ve onlardan da bir şikayet duymadım. Corn satın almak isterseniz de sizi yönlendirebileceğim güvendiğim üreticiler var. İyi akşamlar dilerim Yönlendirir iseniz çok memnun olurum üretici olarak da beni ulaştırırsanız Engin Bey'e çok yardımınız dokunur teşekkürler Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 17, 2019 ismet, 6 dakika önce yazdı: Benim bir yem çözdürme bardağım var, öncelikle onun içine biraz musluk suyu koyar yemi içine atarım. Cam termometreyle 35-40 C derece arasında olacak şekilde üzerine sıcak su eklerim. O şekilde bir süre beklerim arada cımbızla yoklarım. Cıvıklaşmaya başladıysa bardaktaki suyu döküp yerine 70-80 C derecede su koyarım. Yemin başını sıcak suda 10 sn bekletirim. Kağıt havluyla yemi bi tur mıncırırım kurusun diye. Zaten sonrası avlanma kısmı şimdi bir bardak yapıyorum kendime oraya 35-40 derece arasında su koyuyorum yemi de içine atıyorum çözünmesini bekliyorum arada kontrol ediyorum en sonda kafasını sıcak suda bekletim havluyla mıncırıyoruz doğru mu anlamışım acaba cıvıklaşmaya başlayınca neden daha sıcak su ekliyoruz orayı kaçırdım sanırım Quote Share this post Link to post Share on other sites
seamansoul 646 Posted January 17, 2019 6 hours ago, ismet said: Aynı şekilde ben de Engin Beyden temin ediyorum. Siparişimin hiç aksadığı olmadı. Adanadaki arkadaşlarıma da önerdim ve onlardan da bir şikayet duymadım. Corn satın almak isterseniz de sizi yönlendirebileceğim güvendiğim üreticiler var. İyi akşamlar dilerim Teşekkür ederim. Öncelikle terraryumunu hazırlamam lazım, sizinle iletişim kurarım ilerleyen zamanlarda. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 18, 2019 @ismet benim ile iletisime gecerseniz sevinirim ozelden yaz size corn ureticileri icin Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,127 Posted January 18, 2019 Herkesin farklı bir yöntemi var olabilir bununla ilgili ama temel nokta pinky'yi haşlamamak. Ben de yemlemeden 2-3 saat önce buzluktan tek olarak çıkartıp 50-60w'lık bir ampüle 10cm civarı uzaklıkta kafası yakın olacak şekilde altında bir peçete ile 1-2 saat bekletiyorum. Buzlar çözünüp yem normal sıcaklığa ulaştığında ise ampüle biraz daha yaklaştırıp baş kısmını biraz daha sıcak hale getiriyorum. bu da tahmini 10-15dk gibi bir süre alıyor. Ondan sonrasında yılana veriyorum. Cornlar kısmen daha obur canlılar olduğu için pek reddetmiyorlar zaten. Isıtıcı pad üzerinde de çözdürenler var ama mantık aynı. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 18, 2019 CyBeRr, 9 dakika önce yazdı: Herkesin farklı bir yöntemi var olabilir bununla ilgili ama temel nokta pinky'yi haşlamamak. Ben de yemlemeden 2-3 saat önce buzluktan tek olarak çıkartıp 50-60w'lık bir ampüle 10cm civarı uzaklıkta kafası yakın olacak şekilde altında bir peçete ile 1-2 saat bekletiyorum. Buzlar çözünüp yem normal sıcaklığa ulaştığında ise ampüle biraz daha yaklaştırıp baş kısmını biraz daha sıcak hale getiriyorum. bu da tahmini 10-15dk gibi bir süre alıyor. Ondan sonrasında yılana veriyorum. Cornlar kısmen daha obur canlılar olduğu için pek reddetmiyorlar zaten. Isıtıcı pad üzerinde de çözdürenler var ama mantık aynı. @CyBeRr tesekkur ederim özelden bir mesaj attim size bakabilirseniz cok yardimci olmus olursunuz Quote Share this post Link to post Share on other sites
CyBeRr 1,127 Posted January 18, 2019 Bugrahan, 11 dakika önce yazdı: @CyBeRr tesekkur ederim özelden bir mesaj attim size bakabilirseniz cok yardimci olmus olursunuz İlgili konuya yazdım zaten Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 18, 2019 CyBeRr, 1 dakika önce yazdı: İlgili konuya yazdım zaten Tesekkurler.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ismet 61 Posted January 18, 2019 Bugrahan, 20 saat önce yazdı: şimdi bir bardak yapıyorum kendime oraya 35-40 derece arasında su koyuyorum yemi de içine atıyorum çözünmesini bekliyorum arada kontrol ediyorum en sonda kafasını sıcak suda bekletim havluyla mıncırıyoruz doğru mu anlamışım acaba cıvıklaşmaya başlayınca neden daha sıcak su ekliyoruz orayı kaçırdım sanırım Su ve yem oda sıcaklığına gelmiş oluyor yem tam çözülene kadar haliyle, normal koşullarda vücut sıcaklıkları daha fazla olduğu için son bir kez canlıymış gibi göstermek için daha sıcak suya sokup çıkarıyoruz. Kaan abinin de dediği gibi cornlar yem seçmez pek o yüzden içiniz rahat olsun Direkt bir ısıtıcı padin üstünde falan da çözdürebilrsiniz. Benim bir de mızmız ball pythonum var o yüzden böyle teferruatlı hazırlık yapıyorum. Size de aklınızda soru işareti kalmaması adına böyle anlattım Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugrahan 4 Posted January 18, 2019 ismet, 1 dakika önce yazdı: Su ve yem oda sıcaklığına gelmiş oluyor yem tam çözülene kadar haliyle, normal koşullarda vücut sıcaklıkları daha fazla olduğu için son bir kez canlıymış gibi göstermek için daha sıcak suya sokup çıkarıyoruz. Kaan abinin de dediği gibi cornlar yem seçmez pek o yüzden içiniz rahat olsun Direkt bir ısıtıcı padin üstünde falan da çözdürebilrsiniz. Benim bir de mızmız ball pythonum var o yüzden böyle teferruatlı hazırlık yapıyorum. Size de aklınızda soru işareti kalmaması adına böyle anlattım Teşekür ederim yorumunuz icin vakit ayirdiginiz icin Quote Share this post Link to post Share on other sites
ismet 61 Posted January 18, 2019 Bugrahan, 1 dakika önce yazdı: Teşekür ederim yorumunuz icin vakit ayirdiginiz icin Ne demek Quote Share this post Link to post Share on other sites