Jump to content
kaantpskl

Crested Geckom Da Yumurta Var Mi ?

Önerilen İletiler

Merhabalar crested geckomun ilk çiftleşmesinden sonra tam olarak 10 gün geçti çifleştiği zaman 35 gram olan geckom dün akşam ölçtüğüm de 39 gram çıktı sizce geckom da yumurta var mı ? teraryumun içine koyduğum torf dolu plastik kabın üzerinde çok dolanıyor ve karıştırıyor acaba yumurtalayacak mı ? yumurtlaması için erken değil mi bildiğim kadarıyla crestedlar 30 gün sonra yumurtalıyor. çiftleşmeden önceki ve dün akşam çektiğim fotoğrafları yükledim yorumlarsanız sevinirim. 

WhatsApp Image 2019-11-08 at 09.54.49.jpeg

WhatsApp Image 2019-11-08 at 09.56.00.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu an bir şey demek için erken. Çiftleşme sağlıklı şekilde gerçekleştiyse eğer sizinde yazdığınız gibi daha 20-25 günü var yumurtlamak için. Kazma hareketlerini normalde de ara ara yapıyorlar. Bence bu ay sonuna kadar bekleyip görmek daha iyi olur :) kesin bir şey demek için çok erken. Siz kalsiyum takviyesini yapın ve beklemede kalın derim :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
arowana heco, 12 saat önce yazdı:

Şu an bir şey demek için erken. Çiftleşme sağlıklı şekilde gerçekleştiyse eğer sizinde yazdığınız gibi daha 20-25 günü var yumurtlamak için. Kazma hareketlerini normalde de ara ara yapıyorlar. Bence bu ay sonuna kadar bekleyip görmek daha iyi olur :) kesin bir şey demek için çok erken. Siz kalsiyum takviyesini yapın ve beklemede kalın derim :) 

Teşekkürler hocam

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şuan genelde yumurtlamayı bıraktıkları sezon ama yine de kesin birşey denilemez. Bekleyip görmekte, yumurta kabını hazır etmekte fayda var

• Like 1
  • Thanks 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 10.11.2019 - 01:03 yazdı:

Şuan genelde yumurtlamayı bıraktıkları sezon ama yine de kesin birşey denilemez. Bekleyip görmekte, yumurta kabını hazır etmekte fayda var

Merhaba kaan abi aksam eve gelince baktim 2 adet yumurta var çok heycanlandim hemen inkubatoru ayarladim şuan 24.5 derece % 75 nem orani var yumurtalar sanki küçük gibi geldi yorum yaparmisin?

IMG_20191221_013513.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet yumurtalar biraz küçük gibi ama bazen ilk yumurtaları bu şekilde olabiliyor. Takip etmekte fayda var. Belki bir sonraki yumurtaları normal boyutta olabilir. Canlı kaç yaşında idi bu arada? Yaş olarak küçük ise ondan kaynaklı da olabilir yumurtalarının küçük olması

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 5 saat önce yazdı:

Evet yumurtalar biraz küçük gibi ama bazen ilk yumurtaları bu şekilde olabiliyor. Takip etmekte fayda var. Belki bir sonraki yumurtaları normal boyutta olabilir. Canlı kaç yaşında idi bu arada? Yaş olarak küçük ise ondan kaynaklı da olabilir yumurtalarının küçük olması

Canli 1.5 yaşında ilk yumurtasi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 21.12.2019 - 03:14 yazdı:

Yumurtalar da damarlanma mevcut şimdi baktım da her hangi bir ezilme ve çürüme de yok

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
CyBeRr, 21.12.2019 - 03:14 yazdı:

853153111_WhatsAppImage2019-12-26at12_34_53.thumb.jpeg.67e38d84f3cd8aa8310b261d13fbe65c.jpeg1042278306_WhatsAppImage2019-12-26at12_34.53(1).thumb.jpeg.23e065ed3963f8e72d1e8a1b283ecea6.jpeg

WhatsApp Image 2019-12-26 at 12.34.51.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kaantpskl, 09.01.2020 - 00:59 yazdı:

@CyBeRr ne dersin abi yeni yumurtalar yakin mi 😂😂

IMG_20200109_005608.jpg

yeni yumurtalar da geldi bu sefer 1i normal boyutta güzel bir yumurta diğeri ince ve yumuşak tutmayacak gibi pembe renkli olanlar yeni olan yumurtalar şuan 24-25 derece de inkibe ediyorum %70-80 arası nem var umarım güzel canlılar alırız 

WhatsApp Image 2020-01-13 at 09.32.59.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kaantpskl, 10 saat önce yazdı:

yeni yumurtalar da geldi bu sefer 1i normal boyutta güzel bir yumurta diğeri ince ve yumuşak tutmayacak gibi pembe renkli olanlar yeni olan yumurtalar şuan 24-25 derece de inkibe ediyorum %70-80 arası nem var umarım güzel canlılar alırız 

WhatsApp Image 2020-01-13 at 09.32.59.jpeg

Gecko' nuzun morphu harika gerçekten. Umarım sağlıklı yavrularınız olur. Yavrulardan birine talip olabilirim. Hangi şehirde oturuyorsunuz?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
antkİng, 14 saat önce yazdı:

Gecko' nuzun morphu harika gerçekten. Umarım sağlıklı yavrularınız olur. Yavrulardan birine talip olabilirim. Hangi şehirde oturuyorsunuz?

İstanbul'da oturuyorum teşekkürler

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
tommy06, 12 saat önce yazdı:

Anne canlı benim ilandaki erkeğimle birebir duruyor,kimin üretimi :)

Crested, 13 saat önce yazdı:

Kaan abinin üretimi sanki anne? 

Evet Kaan abinin üretimi 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Grupta gezerken aklıma geldi ben de yazayım dedim. üstte görülen hiç bir yumurtayı çıkartamadım inkubator kullanmış olmama rağmen bu sene tekrar denemek istedim oda sıcaklığım sabit olduğundan bu sefer inkubator kullanmadım yumurtaları dolabıma kaldırdım sadece arada nemlendirdim ve yaklaşık 2 ayda 1 er gün arayla 2 yumurtam da çıktı. daha canlı yem yemediler mama ile besliyorum dışkılamaları normal fotoğraflarını da ekliyorum. 

WhatsApp Image 2021-07-26 at 20.08.21.jpeg

WhatsApp Image 2021-07-26 at 20.04.25 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-07-25 at 22.16.30.jpeg

WhatsApp Image 2021-08-12 at 17.00.23.jpeg

WhatsApp Image 2021-08-12 at 17.00.24.jpeg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
kaantpskl, 19 saat önce yazdı:

Grupta gezerken aklıma geldi ben de yazayım dedim. üstte görülen hiç bir yumurtayı çıkartamadım inkubator kullanmış olmama rağmen bu sene tekrar denemek istedim oda sıcaklığım sabit olduğundan bu sefer inkubator kullanmadım yumurtaları dolabıma kaldırdım sadece arada nemlendirdim ve yaklaşık 2 ayda 1 er gün arayla 2 yumurtam da çıktı. daha canlı yem yemediler mama ile besliyorum dışkılamaları normal fotoğraflarını da ekliyorum. 

WhatsApp Image 2021-07-26 at 20.08.21.jpeg

WhatsApp Image 2021-07-26 at 20.04.25 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-07-25 at 22.16.30.jpeg

WhatsApp Image 2021-08-12 at 17.00.23.jpeg

WhatsApp Image 2021-08-12 at 17.00.24.jpeg

o çığlık bakışını iyi bilirim 😁

• Like 2
  • Haha 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.