EMEGEN 36 Oluşturuldu: 5 Eylül, 2020 (düzenlendi) lütfen yardım edin 1 yıldır bende.hiç bir sıkıntısı yoktu.Bugün sabah geldim handling yaptım ve yerine koyunca hiç hareket etmedi ve kapandı suda boğulma olasılığı yok yeni koydum handling yapmamın sebebi su yu koymak ve canlıyı incelemekti. işten gelirken elime dezenfektan döktüm ondan yarım saat sonra eve geldim elimi yıkadıktan sonra handling yaptım. 1 saat sonrta fırça ile kontrol etmek için dokuğumda fırçaya sarıldı. her durumunu böyle not ettim. 06.09.2019: Sling brachypelma albopilosum geldi. 26.09.2019: İlk Kabuk attı.(l1) 21.10.2019: İlk yemi yedi.(mikro un kurdu) 27.10.2019: yem yedi.(mikro un kurdu) 01.11.2019: yem yedi.(mikro un kurdu) 06.11.2019: yem yedi.(mikro un kurdu) 13.11.2019: yem yedi.(mikro un kurdu) 18.11.2019: yem yedi.(mikro un kurdu) 25.12.2019: kabuk attı.(l2) 01.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 04.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 09.01.2020 :yem yedi.(mikro un kurdu) 13.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu(2 adet)) 17.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 18.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 19.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 20.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 23.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 26.01.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 01.02.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 25.02.2020: kabuk attı.(l3) 08.03.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 21.03.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 22.03.2020: ayaklardan biri koptu. 27.03.2020 :yem yedi.(mikro un kurdu) 30.03.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 02.04.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 17.04.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 20.05.2020: kabuk attı.(l4) Kopan ayak geri geldi. 28.05.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 30.05.2020: yem yedi.(mikro un kurdu ) 05.06.2020: yem yedi.(mikro un kurdu ) 08.06.2020: yem yedi.(mikro un kurdu ) 12.06.2020: yem yedi.(mikro un kurdu ) 04.07.2020: kabuk attı.(l5) 08.07.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 10.07.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 16.07.2020: yem yedi.(un kurdu) 24.07.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 19.07.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 07.08.2020: kabuk attı.(l6) 11.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 16.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 19.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 21.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 23.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 28.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 31.08.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 03.09.2020: yem yedi.(mikro un kurdu) 5 Eylül, 2020 tarihinde EMEGEN tarafından düzenlendi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi (düzenlendi) + 5 Eylül, 2020 tarihinde EMEGEN tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
coksene 13 5 Eylül, 2020 gönderildi Kabuk atmaya çalışıyor gibi.Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi sıkıntı olur mu? Yarına belli olur herhalde Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
coksene 13 5 Eylül, 2020 gönderildi Kabuk değiştiriyorsa içeriyi nemlendir su felan damlat kenarlara veya fıs fıs.Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi coksene, 26 dakika önce yazdı: Kabuk atmaya çalışıyor gibi. Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi şuan ters durmuyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
mssxr 69 5 Eylül, 2020 gönderildi kabuk atıcak olabilir yada elinde bir kimyasal varsa mesela yıkadıktan sonra sabun gitmemişse o yüzden olabilir onun dışında karma beslemeni tavsiye ederim hep un kurdu kullanmışsın elinde yoksada bir hamam böceği türü almanı tavsiye ederim tartara yada lobster gibi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
coksene 13 5 Eylül, 2020 gönderildi şuan ters durmuyor İlla ters durması gerekmiyor. Sen nemlendir kabuk atsada atmasada su sık bu pozisyonda.Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
coksene 13 5 Eylül, 2020 gönderildi şuan ters durmuyor İlla ters durması gerekmiyor. Sen nemlendir kabuk atsada atmasada su sık bu pozisyonda.Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi teşekkür ederim Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
coksene 13 5 Eylül, 2020 gönderildi Rica ederim sonuclanınca paylaşır mısın ? Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi mssxr, 15 dakika önce yazdı: kabuk atıcak olabilir yada elinde bir kimyasal varsa mesela yıkadıktan sonra sabun gitmemişse o yüzden olabilir onun dışında karma beslemeni tavsiye ederim hep un kurdu kullanmışsın elinde yoksada bir hamam böceği türü almanı tavsiye ederim tartara yada lobster gibi eğer sabundansa ne yapmam gerekiyor Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi coksene, 3 dakika önce yazdı: Rica ederim sonuclanınca paylaşır mısın ? Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi tabiki Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
arachno.philia 262 5 Eylül, 2020 gönderildi Fotoğraflardan net anlaşılmıyor fakat kabuk atma gibi değil, yaşam alanı bir süre kuru kaldıysa su kaybı yaşamış olabilir. Temas edince tepki durumu nasıl? Ters halde iken damlalık ile keliserlerinin iç orta kısmına su damlatmak iyi olacaktır. Kısa da olsa tepkilerini net görebileceğimiz bir video yükleyebilirseniz daha iyi anlaşılabilir. Tepki alabilirseniz keliserleri suya batacak şekilde su kabının kenarına yerleştirmeniz iyi olur. Su içine girse bile boğulmaz, abdomeni dışarıda keliserleri su içinde kalacak şekilde çapraz eğik yerleştirebilirsiniz. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi theraphosidae35, 5 dakika önce yazdı: Fotoğraflardan net anlaşılmıyor fakat kabuk atma gibi değil, yaşam alanı bir süre kuru kaldıysa su kaybı yaşamış olabilir. Temas edince tepki durumu nasıl? Ters halde iken damlalık ile keliserlerinin iç orta kısmına su damlatmak iyi olacaktır. Kısa da olsa tepkilerini net görebileceğimiz bir video yükleyebilirseniz daha iyi anlaşılabilir. isterseniz numarınızı atın whatsaapp üzrinden atayım Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
TUCO REPTILES 184 5 Eylül, 2020 gönderildi Buraya yüklerseniz daha iyi olur, böyle bir durumla karşılaşan herkes için bir tecrübe/fayda sağlayacaktır. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi TUCO REPTILES, 2 dakika önce yazdı: Buraya yüklerseniz daha iyi olur, böyle bir durumla karşılaşan herkes için bir tecrübe/fayda sağlayacaktır. arkadan yiğenimin sesi geliyor.kusura bakmayın. WhatsApp Video 2020-09-05 at 18.48.43.mp4 WhatsApp Video 2020-09-05 at 18.48.43.mp4 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
coksene 13 5 Eylül, 2020 gönderildi arkadan yiğenimin sesi geliyor.kusura bakmayın. WhatsApp Video 2020-09-05 at 18.48.43.mp4 WhatsApp Video 2020-09-05 at 18.48.43.mp4Hayvanı rahatsız etme karanlık ve sessiz bir yerde nemli şekilde durmalı bence. Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
TUCO REPTILES 184 5 Eylül, 2020 gönderildi @theraphosidae35 nin dediklerine göre hareket etmeni tavsiye ederim. Benim 9 yetişkin tarantulam olmasına rağmen iyi anladığımı söyleyemem ama abdomene baskı yapıp dokunmazsan iyi olur, her zaman bacaklara temas etmek daha doğru olur. 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
ravenouscortex 115 5 Eylül, 2020 gönderildi Kabuk atacağını sanmıyorum @theraphosidae35 abinin dediği gibi su içmesini sağla 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Marshall 484 5 Eylül, 2020 gönderildi coksene, 18 dakika önce yazdı: Hayvanı rahatsız etme karanlık ve sessiz bir yerde nemli şekilde durmalı bence. Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yanlış bilgilendirmeler ve yönlendirmeler yapmayalım lütfen, herkese yardım etmek gibi bir zorunluluk yok. Yeterince Bilgimiz ve kesin fikrimizin olmadığı konularda fikir ve yorum belirtmek durumu daha kötü bir hale getirecektir. canlı kabukta değil. Durumu kötü, müdahale gerekiyor. Bende @theraphosidae35 nin dediklerine göre hareket etmenizi öneririm. Kendisi tecrübeli ve bilgili birisidir. 1 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 5 Eylül, 2020 gönderildi (düzenlendi) Marshall, 9 dakika önce yazdı: Yanlış bilgilendirmeler ve yönlendirmeler yapmayalım lütfen, herkese yardım etmek gibi bir zorunluluk yok. Yeterince Bilgimiz ve kesin fikrimizin olmadığı konularda fikir ve yorum belirtmek durumu daha kötü bir hale getirecektir. canlı kabukta değil. Durumu kötü, müdahale gerekiyor. Bende @theraphosidae35 nin dediklerine göre hareket etmenizi öneririm. Kendisi tecrübeli ve bilgili birisidir. theraphosidae35, 49 dakika önce yazdı: Fotoğraflardan net anlaşılmıyor fakat kabuk atma gibi değil, yaşam alanı bir süre kuru kaldıysa su kaybı yaşamış olabilir. Temas edince tepki durumu nasıl? Ters halde iken damlalık ile keliserlerinin iç orta kısmına su damlatmak iyi olacaktır. Kısa da olsa tepkilerini net görebileceğimiz bir video yükleyebilirseniz daha iyi anlaşılabilir. 5 Eylül, 2020 tarihinde EMEGEN tarafından düzenlendi Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
Venom 123 5 Eylül, 2020 gönderildi Daha önce de benzer postların olduğu için sana küçük bir tavsiye vereyim. Çok üzerine titremek de bu canlılarda ölümle sonuçlanır çünkü sürekli bişeyleri yanlış yaptığını düşünüp müdahale ettikçe hayvanın stres seviyesi artar. Haftada bir kez yem ver ve nemlendirmesini yap sonra unut. Yemleme ve nemlendirme haricinde kabına elini sürme gerisini o halleder. Bu post için demiyorum ama ortada bir sorun yokken yapacağın bir yönlendirme, buradaki deneyimli insanların da yardım etmek istemesi ile o hayvana müdahale edilerek sorunsuz bir canlıda problem yaratmaya sebep olabilir. Dikkat edilecek 2 temel konu var -Yem: Abdomen carpax'tan küçük kalmayacak sıklıkta beslenmeli. Kabuk öncesi/sonrası besleme yapılmamalı. -Nem: Düzenli aralıklarla toprağın bir bölümü (hepsi değil) nemlendirilmeli (Burada havalandırma dengesi önemli. Küf/mantar oluşmamasına dikkat ederek ve toprak sürekli ıslak kalmayacak şekilde, kurumasına müsade edilerek nemlendirilmeli. Türe göre derecesi ayarlanmalı) Bu ihtiyaçlarını karşılıyorsan "hareket etmiyor", "yamuk duruyor", "dişleriyle oynuyor" vb. gibi şeyler sorun teşkil etmez. Üzerinde mite, parazit ve kanamaya vs bağlı bir problem yoksa aciliyet gerektirecek bir durum da yoktur. Dehidrasyona (nem eksikliği / kan kaybı) bağlı olarak death curl pozunda olan bir canlı ICU yapılarak kurtulabilir bu pozisyon dışardan bakılınca net anlaşılır kabuk veya saklanmak için bacaklarını kapatması gibi değildir. Bacaklar içe doğru, carpax altına doğru kıvrılır. Bu yazdıklarım spesifik olarak bu posta veya sana değil genel olarak bilgi olsun diye konusu gelmişken yazdım. Gereksiz telaş ölüm getirir bu konuya biraz dikkat etmek lazım ve tarantulanızla çok oynamayın bunlar oynancak canlı değil balık gibi düşünmek gerekir uzaktan izlemesi güzel. 4 2 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
arachno.philia 262 5 Eylül, 2020 gönderildi EMEGEN, 3 saat önce yazdı: Bu son fotoğrafta bacaklarının pozisyonu ve duruşu daha sağlıklı görünüyor. Su içtiyse düzelmeye başlayacaktır. Düzelene kadar yaşam alanına bir tane daha yedek su kabı bırakmak iyi olur, biri devrilir dökülürse diğerinden su ihtiyacını karşılar. Yemleri olabildiğince öldürerek veya yaralayıp vermek kolaylıkla beslenmesi iyi olacaktır. @Venom'un da bahsettiği gibi mümkün olan en loş ve sakin ortamda kendi halinde bırakılmalı. Durumu düzelene kadar günlük olarak sadece dışarıdan bakarak kontrol etmek yeterli olacaktır. 3 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş
EMEGEN 36 6 Eylül, 2020 gönderildi Hepinize çok teşekkür ederim daha yeni baktım maşallah gayet hareketliydi. 4 Alıntı İletiyi paylaş İletiye bağlantı Sitelerde Paylaş