Jump to content
Burak_

Yılan Türü Önerisi Lütfen

Önerilen İletiler

Yılan beslemeye yeni merak sardım fakat pek bilgim yok birkaç video dışında. Bilgisi olan birisi aşağıdaki aradığım özelliklere en uygun yılan türünü önerirse beslmeyedi düşünüyorum ya da neler önerebilirsiniz;

- Uysal ve çok hareketli olmasın kaçma veya saldırma ya da gergin olması falan böyle kendini sevdirsin

- Zehirsiz

- Bakımı ve beslemesi özel aletler ya da özel ilgi çok fazla istemesin özel ışığı nemi ısısı vesaire 

- Pinky ile besleyebilirim fakat bunun için odama ayrı bir derin dondurucu almam lazım onun yerine tavuk, balık, civciv, koyun, kuzu, dana gibi etlerle beslenebilen bir tür olursa benim için mükemmel olur 

Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
mustafa42, 5 dakika önce yazdı:

bence corn snake al.

Cornlar, ball lara göre daha hareketlilerdir, kaçmaya çalışırlar. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
XPlot, Şimdi yazdı:

Cornlar, ball lara göre daha hareketlilerdir, kaçmaya çalışırlar. 

Bunu bi yerde daha duymuştum corn elendi sanırım kafamda bilgim kadarıyla nigrita ve ball var ama ballar tavuk yemiyomuş sadece pinky - rat yiyomuş eğer nigritalar tavuk veya normal et yiyosa direkt alıcam nigritayı yoksa yine ikisinin arasındayım şuanlık

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Burak_ said:

- Uysal ve çok hareketli olmasın kaçma veya saldırma ya da gergin olması falan böyle kendini sevdirsin

Bunlar canlını ele almaya ne kadar alıştırdığın ile ilgili. Eğer teraryuma koyar da altı ay sonra ilk kez eline almaya çalışırsan doğal olarak canlı savunmaya geçer, atak yapabilir. Sevdirme konusu yılan için bizim kafamızda oluşturduğumuz bir durum. Kedi köpek gibi düşünmemek gerek.  "aaa Burak_ gelmiş hadi kafamı okşatayım" diyeceklerini düşünmek gerçekçi değil.

1 hour ago, Burak_ said:

Bakımı ve beslemesi özel aletler ya da özel ilgi çok fazla istemesin özel ışığı nemi ısısı vesaire

Yılanlar soğukkanlı canlılar.Bakımı için gün içinde belirli periyotlarda ısıtıcı ped çalıştırman gerekebilir. Bakımı (örneğin tarantulalara göre) daha karmaşık.  At-unut yapmak için pek uygun değil. Özellikle de canlını ele almayı, "sevmeyi" planlıyorsan.

1 hour ago, Burak_ said:

Pinky ile besleyebilirim fakat bunun için odama ayrı bir derin dondurucu almam lazım onun yerine tavuk, balık, civciv, koyun, kuzu, dana gibi etlerle beslenebilen bir tür olursa benim için mükemmel olur 

Umarım canlına kuşbaşı et ya da haşlanmış tavuk vermeyi düşünmüyorsundur :D.  Planladığın canlıların diyetlerini tekrar gözden geçir lütfen.

Şartlarına göre ball pitonu önerebilirim. 

Bence bakımla ilgili bilgi eksiğin var. Forumdan bu eksiği rahatlıkla kapatabilirsin. Canlını barındıracağın teraryumu hazırladıktan sonra bunu forumda paylaşırsan tecrübeli arkadaşlar eksik yönlerini değerlendirebilir. İlk yılanını saçma bir sebepten kaybedip hobiden soğumaman için veyahut bundan bilmem kaç hafta sonra "yılanımı kaçırdım yardım" isimli bir başlık açarken kendini bulmaman için  bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu arada "canlım kaçtı" başlıklarını da inceleyebilirsin. Çok ilginç vakalar var. "Buradan da geçemez artık" dediğin yerlerden geçebiliyorlar. 

Hobide başarılar dilerim. İyi hobiler.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
LordPattis, 58 dakika önce yazdı:

Bence bakımla ilgili bilgi eksiğin var.

Yani eksiklikten ziyade  yeni başladım ve seçim aşamasındayım hiçbir bilgim yok denilebilir yani

Ön bilgilendirme ve yönlendirme için çok teşekkür ederim nigrita ve ball python arasındayım şuan ama gördüğüm kadarıyla sebebini bilmiyorum ama nigrita hakkında pek zengin bilgiler yok varsa da ben bulamadım genelde detaylı bilgiler ve soru cevaplar ball pythonda olmuş nigrita önerir misin aynı şartlar altında farkı nedir yoksa ball iyi mi ?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Burak_, 17 dakika önce yazdı:

Yani eksiklikten ziyade  yeni başladım ve seçim aşamasındayım hiçbir bilgim yok denilebilir yani

Ön bilgilendirme ve yönlendirme için çok teşekkür ederim nigrita ve ball python arasındayım şuan ama gördüğüm kadarıyla sebebini bilmiyorum ama nigrita hakkında pek zengin bilgiler yok varsa da ben bulamadım genelde detaylı bilgiler ve soru cevaplar ball pythonda olmuş nigrita önerir misin aynı şartlar altında farkı nedir yoksa ball iyi mi ?

En uysal Nigrita bile yaşam alanından çıkarırken ısırmaya çalışacaktır, prey drive nedeniyle. Beslenme içgüdüleri çok yüksek bir tür, eliniz ve yem bu türe aynı şeymiş gibi gözükür ve kokar. Ayrıca fiyatları pek uygun değil. Ball veya corn öneririm. ANCAK! Canlı hakkında neredeyse hiçbirşey bilmeden hiçbir canlı almamanızı tavsiye ediyorum ben de, buradaki en önemli nokta bu. Mesela, dünya üzerinde hiçbir yılan saydğınız besinlerle beslenmez; yılanlar "bütün yem" veya "whole prey" yemeye özelleşmiş canlılardır. İnternette tavuk butu yiyen canlılar görebilirsiniz, ancak rutin bir diyet olarak beslenirlerse çeşitli hastalıklara yakalanıyorlar. Canlı edinmeden önce araştırmaya devam. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Elveriel, 18 dakika önce yazdı:

En uysal Nigrita bile yaşam alanından çıkarırken ısırmaya çalışacaktır, prey drive nedeniyle. Beslenme içgüdüleri çok yüksek bir tür, eliniz ve yem bu türe aynı şeymiş gibi gözükür ve kokar. Ayrıca fiyatları pek uygun değil. Ball veya corn öneririm. ANCAK! Canlı hakkında neredeyse hiçbirşey bilmeden hiçbir canlı almamanızı tavsiye ediyorum ben de, buradaki en önemli nokta bu. Mesela, dünya üzerinde hiçbir yılan saydğınız besinlerle beslenmez; yılanlar "bütün yem" veya "whole prey" yemeye özelleşmiş canlılardır. İnternette tavuk butu yiyen canlılar görebilirsiniz, ancak rutin bir diyet olarak beslenirlerse çeşitli hastalıklara yakalanıyorlar. Canlı edinmeden önce araştırmaya devam. 

Fiyatı önemli değil sonuçta bir kere alıcam 15 20 yıl arkadaşım olucak en iyisini en doğrusunu almak ve en güzel seçimi yapmak istiyorum 1 2 gündür çok yoğun araştırıyorum corna biçok kaynakta kaçmaya meyilli ve hareketli ayrıca nigrita ve ball türüne göre bi tık daha saldırgan diyolar ne kadar doğru bilmiyorum sizin bilginiz şuan benim için önemli olan. Bahsettiğim gıdalar olmadığına göre odama ufak bir derin dondurucu alıp 5 6 ayda bir toplu donmuş pinky almayı ve 10 günde bir beslemeyi düşünüyorum ve şuanki bilgime göre bir akvaryum alıp bir ucuna ısıtıcı ped diğer soğuk yere de girebileceği büyüklükte bir su kabı koyucam (Ne sıklıkla değiştiricem bilmiyorum) dibine de ne kullanmalıyım hindistan cevizli torf diye duydum emin değilim ışık yani aydınlatma önemli mi gece gündüz yaşaması ışıkla, güneş görmemesi lazım diye biliyorum ve besleme yaparken başka bir kutuya mı almam gerekiyo elimi soktuğumda yemek algılamaması için ne yapmalıyım doğrusunu yanlışını söylerseniz en azından almak için yeterli bilgiye sahip olurum temel bilgilere şuan için tüm bilgim bu yanlışıyle doğrusuyla

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yani sorduğunuz sorularda pek çok kişisel görüş olabilir. En doğrusu sizin biras okuma yapmanız, ve gerekirse burada daha spesifik sorular sormanız. 

Bazı sorularınızı kısaca yanıtlamak gerekirse, mısır yılanları en kolay türlerden biri, tam olarak domestik denebilecek soyları bulunan birkaç yılan türünden biri. Bu konuda en ön plana cıkan turler mısır ve ball. Aralarındaki en önemli farklar: ballar daha büyük yılanlar ve tropik iklim severler, mısır yılanları küçük ve ılıman iklim (bizim cografyada da olan iklim) canlıları. Ball phyton ların beslenmesi gereken sıcaklıkta, mısır yılanları havale geçirip ölebilir; mısır yılanlarının torelarns gösterebildiği düşük sıcaklıklarda ball phyton üşür ve hastalanır...

İmkan bulursa tüm yılan türleri kaçacaktır, onları kedi, köpek gibi insanlar sosyal bağlar kuran canlılar olarak düşünmeyin. Hicbir türün yaşam alanı açık bırakılamaz. 

Nigritalar için : düzenli handling ve besleme sırasında belirli ritüeller izleyerek prey drive' ı bastırma ve canlının ne zaman sosyalleşme, ne zaman beslenme zamanı olduğunu ayirdetmesini sağlama ihtimaliniz var. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Elveriel, 27 dakika önce yazdı:

Yani sorduğunuz sorularda pek çok kişisel görüş olabilir. En doğrusu sizin biras okuma yapmanız, ve gerekirse burada daha spesifik sorular sormanız. 

Bazı sorularınızı kısaca yanıtlamak gerekirse, mısır yılanları en kolay türlerden biri, tam olarak domestik denebilecek soyları bulunan birkaç yılan türünden biri. Bu konuda en ön plana cıkan turler mısır ve ball. Aralarındaki en önemli farklar: ballar daha büyük yılanlar ve tropik iklim severler, mısır yılanları küçük ve ılıman iklim (bizim cografyada da olan iklim) canlıları. Ball phyton ların beslenmesi gereken sıcaklıkta, mısır yılanları havale geçirip ölebilir; mısır yılanlarının torelarns gösterebildiği düşük sıcaklıklarda ball phyton üşür ve hastalanır...

İmkan bulursa tüm yılan türleri kaçacaktır, onları kedi, köpek gibi insanlar sosyal bağlar kuran canlılar olarak düşünmeyin. Hicbir türün yaşam alanı açık bırakılamaz. 

Nigritalar için : düzenli handling ve besleme sırasında belirli ritüeller izleyerek prey drive' ı bastırma ve canlının ne zaman sosyalleşme, ne zaman beslenme zamanı olduğunu ayirdetmesini sağlama ihtimaliniz var. 

İlginiz ve bilginiz için teşekkür ederim. Biraz daha düşünüp araştırma yapıcam 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben sana şu kadar söyleyebilirim ki cornlar cidden yoruyor insanı. Ben ilk corn almıştım kendi tecrübelerim olsun bir arkadaşımın yılanlarıyla tecrübelerim olsun kesinlikle sürekli ben senden uzaklaşayım diye çaba sarfediyor. Eline alıyorsun biraz dolansın üstümde diyorsun, kaçmak için üzerine pisliyor. Gerçekten yorucular, ball piton da vardı arkadaşımda onlarda çok sakin. Haraket etmiyor çok diyebilirim ve ya haraket etse de çok uyuz uyuz takılıyorlar😂. Ben de dedim ki boa hem çok güzel hem de ne çok sakin ne çok fırlama boa aldım. Ha bana saldırdı mı saldırdı. İlk sefer merak ettiğim için ıssırttım kendimi diğerinde de anlamadım öyle bir anda oldu acıtan bir şey değil zaten şu an için. Küçük daha ama o iki olaydan sonra bana bir daha hamle yapmadı. Gayet güzel anlaşıyoruz. Büyük olmaları da beni çok etkileyen bir şey oldu bunu da göz ardı etme ben onu düşünerek boa aldım. Sıkıntı yaşama sonra... İyi günler

• Haha 1
  • Confused 1

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eğer derin dondurucu sorunsa canlı fare yada canlı pinky ile de besliyebilirsin ama insani açıdan ne kadar etik olur bilemem

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

parça etle beslenbilcek bir yılan türü olduğunu hiç sanmıyorum o yüzden pinky,fare yada bıldırcın(yılanın türüne bağlı olarak bıldırcın) la besliyeceksiniz yılan alacaksanız. eğer yeni başlaycaksanız corn alabilirsiniz bakımı gayet kolay ve ZAHMETSİZ.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: exotic med
      Merhabalar aşağıya ball piton canlı besleme videomu bırakıyorum🐍🐭
      ayrıca abone olup beğenmeyi unutmayın🤙🏽🚨

• Yazan: Em2023
      Türkiye'de evde bir yılan tutmak yasal mıdır? (Ball pitonu) Onunla ülkeden ayrılacak mıyım? lütfen cevap verin!
    • Yazan: İrfab
      4-5 Aylık yavru ball pythonum elime ulaştı. Aldığım kişi 3-4 gün içinde beslememi önermişti. İlk denemede fareyi es geçti assisted feed denedim olmadı 2 gün sonra tekrar denedim yine yemedi bu sefer assisted feed ile yedi. Şu an sağlıklı bir problemi yok tekrardan ne zaman beslemem geretiğini nasıl anlayacağım?
    • Yazan: İrfab
      Elinde güzel Ball Python morpları veya Nigrita bulunanlar ya da herhangi bir tanıdığında olanlar yanıt oluşturabilirse çok sevinirim 1 yaş ve üstü istemiyorum. 
    • Yazan: Zeze97
      Yılanları sevdiğimi bilen öğrencilerim bana birkaç ay önce buldukları bir yılanı getirmişlerdi. Şimdiden söyleyeyim hayvanı kesinlikle almadık hemen doğasına bıraktık, zaten o yüzden videodaki öğrencim o kadar yılan getirdik direk bıraktırıyorsunuz diye sitem ediyor 😅 Açıkçası bilen bilir bu tarz kırsal alanlarda çok fazla batıl inanç var ve gerekli gereksiz yılan, kurbağa, kertenkele falan öldürülüyor. Ben öğrencilerimin bunu aşmasını istiyorum. Kurbağa ve kertenkele konusunda sıkıntı yaşamıyoruz artık zararsız olduklarını anladılar tutup sevip bırakarak siğil atmak, zehirlemek gibi olayların olmadığını kanıtladım birkaç kez. Ama yılan konusunda o kadar cesaretli olamadım malesef. Çocuklarda emanet sonuçta el sürdürmedim ama içten içe de çok merak ediyorum zehirli bir yılan mı değil mi? Cinsini bilen var mı?
      VID_20220601_081504(0).mp4