Jump to content
Darloch

Rosea Red Tarantulam L?

Önerilen İletiler

Darloch, 5 saat önce yazdı:

L kaç gibi duruyor. L3 diye aldım emin değilim ama

IMG_20220714_225001.jpg

IMG-20220714-WA0044.jpeg

Tarantulalarda beslenme şekline göre, cinsiyetine göre boyu değişebilir hayvanın kabuğunu sormak yerine satıcı kaç dediyse onu kabul edin.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Darloch, 11 saat önce yazdı:

L kaç gibi duruyor. L3 diye aldım emin değilim ama

IMG_20220714_225001.jpg

IMG-20220714-WA0044.jpeg

L3 değil. L4 veya L5. Beslenmesine ve türüne göre boyut değişebilir onun için satıcıdan başka kimse kesin birşey söyleyemez. Satıcı da L3 olarak biliyorsa yanlış biliyor, muhtemelen canlı kabuk attı ve satıcı ilgilenmediği için kabuğu gözden kaçırmıştır. 

Dediğim gibi L4 veya L5, belki bir ihtimal L6 da olabilir

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 42 dakika önce yazdı:

L3 değil. L4 veya L5. Beslenmesine ve türüne göre boyut değişebilir onun için satıcıdan başka kimse kesin birşey söyleyemez. Satıcı da L3 olarak biliyorsa yanlış biliyor, muhtemelen canlı kabuk attı ve satıcı ilgilenmediği için kabuğu gözden kaçırmıştır. 

Dediğim gibi L4 veya L5, belki bir ihtimal L6 da olabilir

nasıl eminsiniz L3 olmadığına 😄

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
YushLeN1, 33 dakika önce yazdı:

nasıl eminsiniz L3 olmadığına 😄

Boyuttan dolayı. 3 yıldır tarantulalarla ilgilenince az çok bir tahmin yapılabiliyor. Zaten sadece L3 olmadığını söyledim. Diyeceksiniz ki boyutunu nerden anladınız 😊 resmi paylaşan arkadaşın parmağından 😊 canlı ortalama L5 boyutunda görünüyor ama L4'te olabilir L6'da. Türüne ve beslenmesine göre değişir dediğim gibi. Ama neden L3 değil dediğime gelirsek canlının rengi hafiften gelmeye başlamış bacaklardan belli oluyor. O boyda L3 zaten hiç görmedim ve ben sling tarantulalarda power feeding yaptigim halde bu boyda L3 tarantulam olmadı hiç 😊

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Zaten bu L kavramı bir Türkiye'de kullanılıyor. Önemli olan bacak açıklığı ve gövde boyutu. Diğer ülkelerde L kavramı pek kullanılmaz genelde "inc" olarak satılır veya "cm". Zaten Türkiye'dekiler de L kavramını doğru kullanamıyor, buna üreticiler ve ithalatçılarda dahil. Bir tek Eren'in bunu doğru kullandığını gördüm. Canlı L1-L2-L3-...-L9-...- L12 vs diye gider. Türkiye'de satıcıya soruyorsun hangi kabukta diye "L3-4" diyor 😀 böyle bir kavram yok. Canlı ya L3'tur ya da L4. Neyse konuyu dagitmayayim. Resimdeki canlı L3 değil daha büyük.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 17 dakika önce yazdı:

Diyeceksiniz ki boyutunu nerden anladınız 😊 n 😊O boyda L3 zaten hiç görmedim ve ben sling tarantulalarda power feeding yaptigim halde bu boyda L3 tarantulam olmadı hiç 😊

benim oldu

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
YushLeN1, 39 dakika önce yazdı:

benim oldu

Ne güzel 😊

@Darloch Dediğim gibi canlin ortalama L5 boyutunda ancak L4'te olabilir L6'da 😊 buna sevinmeniz lazım çünkü canlınız L3'ten daha büyük 😊 iyi hobiler dilerim...

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Emre_zr, 8 saat önce yazdı:

Ne güzel 😊

@Darloch Dediğim gibi canlin ortalama L5 boyutunda ancak L4'te olabilir L6'da 😊 buna sevinmeniz lazım çünkü canlınız L3'ten daha büyük 😊 iyi hobiler dilerim...

Kesin birşey söyleyebileceğim bir zaman varmı juvede vb.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Darloch, 7 dakika önce yazdı:

Kesin birşey söyleyebileceğim bir zaman varmı juvede vb.

Kabuk olarak ilk kabuktan itibaren saymadiysan kesin kabuğunu kimse söyleyemez sadece ihtimaller söylenebilir. Juve olduğunda renginin oturmaya başlamasından anlayabilirsin juve olduğunu. Ama dediğim gibi kesin kabuğunu bilemezsin

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Yazan: KomutanIogar
      merhaba bi arkadaş takas yapmaktan yana 
      benim l3 l4 roseam var onun ise 
      l3 murinusu var takas yapmak istiyor sizce mantıklımı siz olsanız yaparmısınız 
      adil bir takasmı

• Yazan: tarantula_Yusuf
      L2 sling grammostola rosea red türü tarantulam var. Bu sabah farkettim ağ örmüş gibi, iki gün önce de tünel kazmıştı. Ortam sıcaklığını bilmiyorum ama 23° civarı, 3-4 günde bir nemlendiriyorum, 3-4 günde bir besliyorum. Canlıyı alalı 3 hafta oldu l2 ydi geldiğinde de. Gördüğüm kadarıyla ağ örmüş gibi duruyor, ama tam tek parça ağ değil, seyrek ve torfun arasında kalmış ağ (yeni örmeye başladığı için olabilir), acaba bu neye işaret, kabuk atmasına mı zemin hazırlıyor, abdomeninin rengi nasıl, kabuğa tahmini kaç hafta kalmış? Fotoğraflar net olmayabilir, kusuruma bakmayın lütfen, çekebildiğim en net şekilde çekmeye çalıştım 

• Yazan: KorayBcn
      Benim rosea çok hızlı bir biçimde kabuk atmaya devam ediyor neredeyse ayda 1 kabuk şimdi yine kendine yataklık hazırlıyor bir de rosea sakin derler yerinde durmuyor bu dengesiz   

• Yazan: katilayi
      Her yerde kabuğa girecek hayvandaki belirtiler yazılmış ama bu döngünün zaman aralıklarını bulamadım böyle bir bilgi mevcut mu ? yani kendimden örnek vereyim l3de haftada 1 beslediğim tarantula l4e ne zaman geçer ? Ne zaman l3 olduğunu bilmiyorum sormak istediğim siz bugün l3 oldu gibi düşünüp l4 ne zaman olur tahmin edebilir misiniz ?
    • Yazan: fireman
      Çiftleştirme : 12 mart 2017
      Kokon  :  9 haziran 2017
      L1  : 27 temmuz 2017