Jump to content
Sauron

Kendimi Hazır Hisetmem İçin Yardım Edin :)

Önerilen İletiler

Benim adım adımdan kastım teraryum kurulumunu nasıl yaptığınız, arka fon yapımı,kaç cm cam seçtiniz,cam menteşeleri gibi şeyleri başka bir konu başlığı altında  anlatmanız ve sizin gibi hevesli,araştıran insanlara yol göstermeniz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Benim adım adımdan kastım teraryum kurulumunu nasıl yaptığınız, arka fon yapımı,kaç cm cam seçtiniz,cam menteşeleri gibi şeyleri başka bir konu başlığı altında  anlatmanız ve sizin gibi hevesli,araştıran insanlara yol göstermeniz. 
Evet aklımda böyle bir proje var detaylı bir anlatım yapacağım

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tekrardan merhaba :)

Arkadaşlar kafamda deli sorular var yine şimdi teraryuma canlı bitki ekleyeceğim güvenli bitki listesinden kafamdaki tasarıma en yatkın Yucca bitkisi oldu bazı noktalara yonca ekimi de olacak lakin çok güzel canlı kaktüs çeşitleri var doğal olanlarından koyma fikrim var acaba canlı kaktüs eklenmesinin  bir sakıncası olacak mı

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ejderhan Ustuner, 26.01.2018 - 17:23 yazdı:

Tekrardan merhaba :)

Arkadaşlar kafamda deli sorular var yine şimdi teraryuma canlı bitki ekleyeceğim güvenli bitki listesinden kafamdaki tasarıma en yatkın Yucca bitkisi oldu bazı noktalara yonca ekimi de olacak lakin çok güzel canlı kaktüs çeşitleri var doğal olanlarından koyma fikrim var acaba canlı kaktüs eklenmesinin  bir sakıncası olacak mı

Dikensiz kaktüslerden koyabilirsin. Bende bir ara çim denemiştim bir kısmına ama olmadı :D

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dikensiz kaktüslerden koyabilirsin. Bende bir ara çim denemiştim bir kısmına ama olmadı 
Tamamdır teşekkür ederim erişemediği yerlere yonca ekimi yapacağım kaktüs yucca menekşeler hazır bakalım sonuç ne olacak

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet dikensiz olanlardan kullanılabilir ama dragonlar yeme eyleminde olabileceği için zehirsiz olmalarına da dikkat etmekte fayda var. Bende hep şu Ege ve Akdeniz taraflarında olan hatta meyve veren bir tür var. Yol kenarlarında da bolca var. Onlardan ekmek istiyorum :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dostlarım merhabalar

Aklımda olan bir tasarım için taban malzemesi lav kırığımı olmalı yoksa hindistan cevizi torfmu olmalı sizce hangisi?

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ejderhan Ustuner, Bir saat önce yazdı:

Dostlarım merhabalar

Aklımda olan bir tasarım için taban malzemesi lav kırığımı olmalı yoksa hindistan cevizi torfmu olmalı sizce hangisi?

lav kırığının canlı bitkilere faydası var çok, doğalda duruyor ama tercih gene senin tabi :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
lav kırığının canlı bitkilere faydası var çok, doğalda duruyor ama tercih gene senin tabi  
Valla bitki olan bölüme humuslu toprak üzerine lavkırığı koymayı dolaşma ve mağara kısmını ince bi kat torf ve üzerine lav kırığı koyma fikrim var

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Mantıklı daha değişik bir görüntü çıkabilir 
Aklıma takılan canlıya bir zararı olurmu herşey doğal gerçi ama akla takılmıyor değil

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bendeki leopard gecko terrasının zemini lav kırığı ki bizim canlılar daha hassas olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım, zannetmiyorum bir sorun olacağını :) 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Bendeki leopard gecko terrasının zemini lav kırığı ki bizim canlılar daha hassas olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım, zannetmiyorum bir sorun olacağını  
Hımm bu güzeel olduu işteeeee :) eyvallah dostum :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Ön hazırlık yaparak canlı sahiplenen hobicileri görmek sevindiriyor. Teraryum muhteşem görünüyor, emeğinize sağlık. Bitmiş son halini de merakla bekliyorum. Sürüngenlerde bilgim ve tecrübem yok ama sakallı ejderlerin çok fazla canlı yem tükettiğini çok sefer duydum, paylaşımlarda gördüm. O sebeple Kaan abinin ilk yorumunda bahsettiği gibi hamamböceği kültürlerini de çok gecikmeden temin edip kurmanızı öneririm. :)

Yavru BD için başlangıçta tartara (Blatta lateralis - Turkestan Roach) ve dubia (Blaptica dubia) yavruları uygun boyutta ve yeterli olacaktır. Büyükler için sanırım dubia veya lobster (Nauphoeta cinerea) yetiştirmek şart. Dubia en temiz ve zahmetsiz türdür ama üremeleri diğerlerine kıyasla yavaştır. Lobster'lar tartara gibi çok hızlı ürerler ama pürüzsüz yüzeylere de tırmanabilme gibi bir dezavantajları var, bunu engellemek için kapın üst kısım kenarlarına vazelin sürülüyor. Yem masrafını en aza indirmek için bu türlerden bir veya ikisinin kültürünü kurabilirsiniz.

CyBeRr, 05.01.2018 - 20:45 yazdı:

Çok güzel sıraladığınız maddeler gayet uygun. Hakkıyla bakacağınızı düşünüyorum şimdiden.

Ek olarak şimdiden hamam böceği yetiştirmeye ve üretmeye başlayabilirsiniz. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
onurulugol, 7 saat önce yazdı:

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Ön hazırlık yaparak canlı sahiplenen hobicileri görmek sevindiriyor. Teraryum muhteşem görünüyor, emeğinize sağlık. Bitmiş son halini de merakla bekliyorum. Sürüngenlerde bilgim ve tecrübem yok ama sakallı ejderlerin çok fazla canlı yem tükettiğini çok sefer duydum, paylaşımlarda gördüm. O sebeple Kaan abinin ilk yorumunda bahsettiği gibi hamamböceği kültürlerini de çok gecikmeden temin edip kurmanızı öneririm. :)

Yavru BD için başlangıçta tartara (Blatta lateralis - Turkestan Roach) ve dubia (Blaptica dubia) yavruları uygun boyutta ve yeterli olacaktır. Büyükler için sanırım dubia veya lobster (Nauphoeta cinerea) yetiştirmek şart. Dubia en temiz ve zahmetsiz türdür ama üremeleri diğerlerine kıyasla yavaştır. Lobster'lar tartara gibi çok hızlı ürerler ama pürüzsüz yüzeylere de tırmanabilme gibi bir dezavantajları var, bunu engellemek için kapın üst kısım kenarlarına vazelin sürülüyor. Yem masrafını en aza indirmek için bu türlerden bir veya ikisinin kültürünü kurabilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgiler için mart ayı içerisinde böcek olayına da el atıyorum teraryum tam bitsin biyolojik dengeyi oturtayım bioatif bir teraryum olacak çünkü

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
onurulugol, 7 saat önce yazdı:

Teşekkür ederim bilgiler için mart ayı içerisinde böcek olayına da el atıyorum teraryum tam bitsin biyolojik dengeyi oturtayım bioatif bir teraryum olacak çünkü he birde unutmadan besinde 4 çeşit düşünüyorum morio kurdu dubia lobster tartara ve çekirge çekirge üretimi meşakatli sanırım aylık sipariş veririm diye tahmin ediyorum ama şuanda çekirge hariç 4 çeşit var aklımda 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Dostlarım Merhaba

Bir kaç sağlık problemleri yüzünden devam edemedim neyse ki atlattık çok şükür şuank ki ilerlememi paylaşmak istedim

Sıradakiler ektr görülen kökü. Tam ortaya bitkilerin olduğu bölüme koyacağım ve çeşitli peyzajlama olacak
8944ca3c06422e251b4dc2bfb0a7dbd5.jpge29214b80b41e8db23fc549f68719d72.jpgbbd05a309d56b5bd13c8826f1b1c983f.jpg983dbb5bc0347dda951340c6c2cc66f7.jpg

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Elinize sağlık çok güzel oluyor. Arkaplan straforlarda ne tür bir boya kullandınız onu merak ettim.
Teşekkür ederim :) akvaryumda kullanılan fuga 2900 üzerine yine derzler için renk pigmenti kullandım su bazlı bir boya

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Bana da böyle bir gaz gerekiyor, görünce heveslendim. Hayırlı uğurlu olsun.:halay:
Çok teşekkür ederim teşvik edebildiysem ne mutlu bana :)

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ejderhan Ustuner, 2 dakika önce yazdı:

Çok teşekkür ederim teşvik edebildiysem ne mutlu bana :)

Ettiniz gerçekten sadece koşulların biraz daha uygunlaşması gerekiyor. Canlı içerideyken nasıl olacak çok merak ettim doğrusu.

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Ettiniz gerçekten sadece koşulların biraz daha uygunlaşması gerekiyor. Canlı içerideyken nasıl olacak çok merak ettim doğrusu.
Onun planlamasını yapıyorum hareket etme alanını koruma altına alarak ilerliyorum mesela sıcak alana geçiş ön camın ordakş kavuktan rahatlıkla yapabilecek yok arazı isterse canlıyı rahatsız etmeyecek şekilde dizilim yaptım ayrıca yucca bitkisi dikeceğim sağ tarafta mağara üstündende yoncalar. Çıkıcak tohumları attım yoğun ışık tutuyorum ayrıca yemleme dışarda elimde yapıcam malüm haşereler için cennet içerisi

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her şey düşünülmüş gerçekten bravo. Yalnız içeride canlı bitkilerin olması ve zeminde kağıt havlu haricinde taban malzemeleri bulunması hijyeni zorlaştırıyor diye biliyorum. (Sanırım ismi mint olan bir bakteriye (bakteri mi ondan da emin değilim) sebep olabiliyormuş.) Forumda bu konuları benden çok daha iyi bilenler vardır bir yanlışım varsa verdiğim tavsiyede affedin ve düzeltin lütfen. 

İletiyi paylaş

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İçeriğiniz yönetim tarafından onaylandıktan sonra görüntülenecek.

Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.